Selecteer een pagina

Nieuwsartikelen

Bijeenkomst Veilige Sport – 28 september

Alle artikelen

Bijeenkomst Veilige Sport – 28 september

Grensoverschrijdend gedrag? Bij onze club gebeurt dat vast niet! Of toch wel? Op 28 september om 19:30 organiseert UVV samen met NOC*NSF en Jongerenwerk Utrecht een bijeenkomst over veilig sporten.

Nadat The Voice in opspraak raakte, stonden even later de kranten vol over Marc Overmars. De voormalig technisch directeur van Ajax stapte op nadat verschillende medewerksters bij Ajax hun beklag deden over grensoverschrijdend gedrag. Als club kunnen we er in 2023 niet meer omheen: ook wij hebben een verantwoordelijkheid voor een veilige sportomgeving! Of beter gezegd: een zo veilig en fijn mogelijke sportomgeving. Voor je leden, vrijwilligers en andere betrokkenen. Want hoezeer we ons best ook doen, alles voorkomen kunnen we helaas niet. Maar jezelf in de spiegel kijken en oprecht kunnen zeggen dat er alles aan is gedaan om nare situaties te voorkomen, is toch wel het minste dat je kunt doen.

Moet je als club helemaal zelf het wiel uitvinden? Nee, natuurlijk niet! Op 28 september organiseert UVV samen met NOC*NSF en Jongerenwerk Utrecht (JoU) een bijeenkomst over ‘sociale veiligheid in de sport’.

Nelly Voogt van NOC*NSF Team Integriteit neemt ons mee in wat sociale veiligheid is. Aan de hand van het High5! Stappenplan ontvang je praktische tips om zelf een start te kunnen maken met het creëren van een veilige sportomgeving. JoU zal aanvullen met wat hun ervaringen zijn met het zorgen voor sociale veiligheid. Een leuke en nuttige avond voor iedereen die hart heeft voor plezierige sport!

Van harte welkom, 28 september om 19:30 in de bestuurskamer van UVV.

Andere artikelen

EK Softbal bij UVV

EK Softbal bij UVV

Van 1 t/m 7 september 2024 zal asv UVV gastheer zijn van het Europees Kampioenschap softbal voor vrouwen. Honk- en Softbalvereniging UVV organiseert samen met de verenigingen van Nieuwegein en De Bilt dit sportevenement. Hoofdlocatie voor de wedstrijden is sportpark...

Lees meer
Zomersluiting kantine

Zomersluiting kantine

In de zomer zijn er in de sporthal en op de voetbalvelden weinig activiteiten. En ook de vaste ploeg vrijwilligers geniet van een beetje rust. De kantine is daarom gesloten van 7 juli tot 18 augustus.

Lees meer
Honkbaldroom wordt werkelijkheid

Honkbaldroom wordt werkelijkheid

Gijs van den Brink, pitcher bij UVV Honk- en Softbal, ziet zijn droom uitkomen: hij tekent een contract bij Kansas City Royals waardoor hij begin 2024 naar Amerika zal vertrekken om daar verder te gaan honkballen. Voor deze toch wel bijzondere overstap was in de...

Lees meer

EÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT